CEVİZ REÇELİ



Malzeme:
1-Bir kilo yeşil olmamış ceviz, cevizin kabuğu setleşmeyecek ama içi şekillenecek bir iğneyi cevize batırılınca batabilecek olgunlukda olan ceviz.
2-750 gr şeker
3-Yarım limon suyu
4-l litre su
Yapılışı:
Cevizler ağaçdan toplandıkdan sonra dışı çok inçe olarak soyulur. Soyulan cevizler soğuk suya konulup tam 21 gün suyu değiştirilir. 21 gün sonra tam 3 kez sıcak suda kaynatılıp suyu dökülür. Daha sonra kireçli suda 6 saat bekletilir ve yıkanır. Bir litre suda seker kaynatılır ve cevizler içine konulur pişmeye başlar. Reçel kıvamını alınca yarı limon suyu ilave edilir 15 dakika daha kaynatılır. Reçelimiz hazır afiyet olsun. Zahmetli bir reçel ama yapılmaya değer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BLACK SPLENDOR Erik Faydaları

LİF KABAĞI ve BANYO LİFİ