BAL KABAKLI TATLI
Bal kabaklarının tohumlarını mayıs ayında ektim. Temmuz ayında bal kabaklarımın hasadını yaptım. Bal kabakları serin ve karanlık yerde bir sene saklanabiliyor. Ben bunlardan değişik bal kabakları tatlısı ve reçel yapıyorum. Şimdi sizlerle bal kabağı tatlısının yapılışını paylaşacağım.
MALZEMELER
-500 GR bal kabağı(Püre haline getirilmiş)KENDİM YETİŞTİRDİĞİM
-10 Yemek kaşığı şeker
-10 Yemek kaşığı irmik
-Bir paket vanilya
-Bir paket kakaolu bisküvi
-3 Yemek kaşığı tereyağı
-1 Yemek kaşığı bal
-Bir litre süt
-Bir paket krema
-Ceviz BAHÇEMDEN
YAPILIŞI
Bir paket bisküvi ve 2 yemek kaşığı tereyağı robot da çekilir ve tabanına yağlı kağıt konulmuş kare borcam tepsiye kaşıkla bastırılarak konur ve buzdolabında 2 saat bekletilir. Daha sonra bir litre süt,10 kaşık şeker, 10 kaşık irmik , bir paket vanılya ve bir kaşık tereyağı bir tencerede pişirilir ve beş dakıka karıştırılarak kaynatılır bir çırpıcı ile karıştırılır ve yarısından biraz fazlası bisküvitli karışımın üzerine konur. BAL KABAKLARI doğranır iki bardak suda kaynatılır püre haline getirilir içine bir kaşık bal ile beraber kalan irmikli karışım karıştırılır ve irmikli karişimin üzerine konur. Kaşıkla düzeltilir ve buzdolabında iki saat daha bekletilir. Kareler olacak şekilde kesilir üzerine kreme ve ceviz ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder