HAMSİLİ PİLAV
HAMSİLİ PİLAV |
Malzemeler
1-Bir kilo hamsi
2-2bardak pirinç
3-Bir yemek kaşığı çam fıstığı
4-İki yemek kaşığı kuş üzümü
5-Üç yemek kaşığı tereyağı
6-Bir bardak mısır unu
7-Bir orta boy kuru soğan
8-Tuz- Karabiber
Yapılışı
Hamsilerin kılçıkları alınarak temizlenir. Mısır ununa bir tatlı kaşığı tuz karıştırılıp hamsiler unlanır ve fırın tepsisine dizilerek ısıtılmış fırında onbeş dakika pişirilir. İki yemek kaşığı tereyağında çam fistıkları kavrulup dağranmış kuru soğan eklenır ve kavrulmaya devam edilir. Yıkanmış pirinç ve kuş üzümü eklenerek kavrulma devam edilir. Tuz ve karabiber eklenir. Dört su bardağı sıcak su ileve edilip pilav pişirilir. Borcam tepsi yağlanır ve bir kat hamsi dizilir pilavin yarısı üzerine konulup düzeltilir tekrar bir kat hamsi dizilir ve kalan pilav üzerine konulup düzeltilir. Üzerine resimde görüldüğü gibi hamsi dizilir. Kalan bir kaşık tereyağı üzerine ilave edilerek fırına verilir ve onbeş dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder