Kayıtlar

Kasım, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KAYMAK AĞACI (FEİJOA)

Resim
Bahçede İki adet kaymak ağacım var. Bu yıl çok güzel çiçek açtılar. Çiçeklerin hepsi meyva olsaydı ağaç taşıyamazdı meyvaları. Ama hepsini döktü yalnız bir adet meyva kaldı şimdi onun olgunlaşmasını bekliyorum. Meyvanın çekırdeğini ekeceğim ayrıca çelik alıp onuda ekeceğim kaymak ağaçlarımı çoğaltmak istiyorum. Kaymak ağacının anavatanı Güney Amerikadır. Ama Akdeniz bölgesinde olabiliyor. Zeytine yakın bir bitkidir zeytin yetişen yerde kaymak ağacı olabilir. Benim iki kaymak ağacım üç yaşında ve ancak bir metre boyunda.

CEVİZ TOPLAMA ZAMANI (PEKAN CEVİZİ)

Resim
Cevizler toplandı. Ceviz toplamak öyle kolay değil ağaca çıkıp dalları çırpacaksın yere düşenler tek tek toplanır. Kurutmak için serilir. Kuruyunca kabukları tek tek temizlenır ve tekrar kurutulur. Bizim ceviz pekan cevizi halk arasında amerikan cevizi deniliyor. Kabuğu çok ince iki cevizi elimizle sıkınca kabuk hemen kırılır. Tadı bildiğimiz cevizden farklı bir araması var.

LİF KABAĞI ve BANYO LİFİ

Resim
Mayıs ayında ektiğim lif kabakları tohumu olgunlaştı  lif kabaklarını verdi ve Ekim ayında üzerindeki lifler kurudu. Kuruyan liflerin dış kabuklarını temizledim. İçinı makasla  kestim tohumlarını seneye dikmek için sakladım. Makas ile düzelttim ve dışını astarlayıp iki tarafına ip diktim Banyo sabun bezi hazır. Tamamıyla doğal ve ekolojik.Herşeyden önce kendim yaptım. Kesilen küçük lif parçaları ile çok güzel bulaşık yıkanır. Ayrıca evin tüm temizlik işlerinde de kullanılır.

HİNDİ BUDU YEMEK

Resim
Bahçemde yetişen hindinin butlarını Tefal NutriCook da pişirip sarımsaklı tereyağımda kızartıyorum. Havuç,kabak,biber ve patetesi Tefalin ActiFry de kızartıp yanınada hindi çiğeri ile yapılan iç pilavla ikram ediyorum. Afiyet olsun.

MUTFAKTA İYİ FİKİRLER

Resim
Bahçe evinin mutfak dolapları küçük olduğundan baharat kavanozlarını koymak için kavanoz kapaklarını akıllı vida ile dolap altına vidaladım ve kavanozları takdım. Mutfak dolabında bir bölüm boşalmış oldu açıkda kalan diğer mutfak gereçlerini koydum. Bu şekilde baharat kavanozlarını kullanmak daha pratik ve kullanışlı. 

NAR HASATI YAPILDI (HİCAZ NARI)

Resim
Üç yıllık nar bahçesinin nar hasatı yapıldı.Beçerikli hanım işçiler topladı. Hasat bereketli ama ağaçlar çok genç. Seneye dahada iyi olur. Bende bu vesileyle nar eşkisi yaptım.