Kayıtlar

Eylül, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SU KABAĞI

Resim
Tek bir su kabağı tohumu ekince böyle bir kamelyayı kapatabiliyor ve sayısızca su kabağı veriyor saydım üzerinde 27 tane su kabağı var.Her sene su kabağı ekiyorum henüs su kabakları ile bir şey yapmadım ama güzel şeyler yapacağım. Şimdlik arkadaş ,eş ve dosta veriyorum.

ESHAB-I KEHF'İ (YEDİ UYURLAR MAĞARASI) ZİYARET ETTİM

Resim
   Eshab-ı Kehf Tarsus'un 12 km kuzeyinde Dedeler köyünde bulunur. Mağara Hristiyan ve Müslümanlarca kutsal bir ziyaret yeri olarak bilinir.    Eshab-ı Kehf hadisesi Kurandaki yeri Kurani Kerim 114 sürede Kehf süresinin 9. ayetinden 27. ayetine kadar anlatır. Hadisenin vuku bulduğu tarih Romalılar devrine rastlar. Hz. İsa'dan sonra Hz.Muhammed(A.S.) önce yaşanmıştır.    Tanrıya inanan bir grup insan inançlarına yapılan baskıya karşı çıkıp bir mağaya ya girip 309 sene uyumuşlar. Yedi kişi oldukları ve yanlarında Kıtmır adında bir köpekleri olduklarına inanılır.    İnsan böyle bir mağaya girince huzur buluyor. Sık sık ziyaret edeceğim.  Mağara Girişi  Mağaraya taş basamaklarla giriliyor Mağaranın İçi

KUŞ YUVASI

Resim
Kuşlar kesinlikle Mimar ve İnşaat Mühendisidir. Çünkü doğada bulduğu malzemelerle ve bu malzemeleri işlemeden dirak olarak ağzındakı tükürükle birleştirip yuvasını yapan harika canlılar. Öyle kusursuzca yuva yaparlarki aynı zamanda bir iç mimar gibi yuvanın içi yumurtalarını muhafaza edecek ve yavrularını saklıyacak kadar muntazamdır. Bahçede bir Limon ağacında bu yuvayı buldum. Tabiki yavrular uçmuş ve boş olarak. Ağaç dalları,saman kırıntısı.kuru otlardan ve tüylerden yapılan bu yuvayı sizinle paylaşmak istedim. Tüm malzemeleri ile ekolojik bir konut.

BEYAZ HİNDİ

Resim
Beyaz Hindiler çiftliğe on günlükken daha mini mini iken geldiler Kısa zaman da öyle hızla büyüdüler Hindilerin beslenme saatı Hindileri sebest bırakınca hemen etrafa dağılıyor ve yeşil olan herşeye saldırıyorlar. İki ay gibi kısa bir sürede hindiler 6-7 kilo kadar oldular. Ramazanın ilk iftarında hindi dolması yaptım. Hindi ve tavuk etini marketten almıyoruz çiftlikden. Kendi yetiştirdiğimz doğal hindi etinden çok çeşitli hindi yemekleri yaptım daha sonra anlatacağım. Hindiler çok uysal hayvanlar koyun sürüsü gibi nereye sürersen oraya gidiyor. Akşam olunca kümese giriyorlar.

NARLAR OLGUNLAŞTI

Resim
Kırmızı nar taneleri Nar Nar yenilmeyi bekliyor Oğlum ve nar ağacı Hicaz narı olgunlaşmış. Çiçek açmış bir nar ağacı. Nar yetiştirmek çok kolay herkes yetiştirebilir. Nar çalımsı bir ağaçtır. Nar ağacının dallarından  15-20 santimlik bir çelik nar yapraklarını döktüğü zaman alınır. Ekim -Kasım aylarında. Çelik direk olarak saksıya dikebilirsiniz. İlkbaharda çeliğimizin yeşerdiğini göreceksiniz. Fidanı bir veya iki dal bırakıp budayabilirsiniz. İkinci yılda nar ağacınızın çiçek açtığını belkide meyva verdiğini göreceksiniz. Hobi olarak yapıyorsanız birakınız meyvalar olgunlaşsın ama nar bahçesi yapıyorsanız kesiniz meyvaları nar ağacınız ikinci yılda güçlensin ki üçüncü yılda sağlıklı bir nar ağacına sahip olun.

CİFTLİKDEKİ KANGAL KÖPEKLERİ

Resim
Daha bir aylıkken öyle tatlılarki büyüdüğü zaman boyu ayakda iken insan boyunda. Sahibine sadık korumacı bir çoban köpeği. Köpeklerimiz HORCO ve TOMİ biri dişi biri erkek belkide bir ay sonra yavrularımız olabilir.